Rally-O

Rally-O (O staat voor ‘obedience’) is een leuke hondensport die bestaat uit een mix van obedience (gehoorzaamheid). Bij Rally-O loop je samen met je hond een parcours dat is opgebouwd uit verschillende gehoorzaamheidsoefeningen. Elk parcours is anders, en afhankelijk van het niveau van jou en je hond zijn de oefeningen simpeler of moeilijker en worden ze aangelijnd of los uitgevoerd.

Bij deze vorm van hondensport ben je op een leuke, ontspannen manier aan het werken met je hond en loop je spannende, afwisselende parcoursen.  Je mag je hond aanmoedigen in de ring door te praten, commando’s te geven, in je handen te klappen of door handsignalen te geven. Rally-O is een energieke sport die zorgt voor vrolijke honden én vrolijke bazen.

Rally-o is geschikt voor iedereen die denkt dat een combinatie tussen gehoorzaamheid en behendigheid wel wat is voor hem en zijn hond. Kortom: voor alle honden van alle rassen. Wel moet de hond een halfjaar oud zijn en een behoorlijke gehoorzaamheidstraining achter de rug hebben. Plezier tussen hond en begeleider staat voorop.

Bij ons kun je Rally-O beoefenen op recreatief niveau. In acht lessen leren we de verschillende oefeningen aan en hoe een parcours te lopen.