Jacqueline van der Vloet

Ik ben Jacqueline van der Vloet. Samen met mijn vriend Micha en onze herplaatser Hovawart Pelle, woon ik in het pittoreske Eelde.

Na een hele slechte ervaring met de crematie van mijn vorige hond, een flatcoated retriever Troy, wist ik dat ik dat veel en veel beter zou  kunnen dan het crematorium waar we Troy naar toe hadden gebracht. Ik maakte tekeningen (voor zover ik dat kon), belde rond, maakt een afspraak bij een crematorium in Rotterdam voor een rondleiding, en zij wilden me ook wel helpen bij eventuele inkoop van een verbrandingsoven. Pas toen er thuis iemand aan de bel trok over mijn plannen, en hoe ik dacht dat allemaal te gaan financieren,  realiseerde ik me dat het zelf starten van een dierencrematorium een onhaalbare kaart was. Maar de toon was gezet. Ik wilde toch wel heel graag iets in de dierenuitvaart doen, dus bedacht ik stervensbegeleider. Bij een slechte diagnose zou ik eigenaar en dier liefdevol naar het einde kunnen begeleiden. 

Echter, mijn verdriet van Troy zat nog dusdanig hoog , dat ik zelfs bij een dode mier al zat te huilen. Ook geen goed idee dus. Ik heb het toen eerst maar gelaten voor wat het was, er zou vanzelf iets op mijn pad komen. En dat gebeurde ook. Ik volgde al enige tijd iemand op facebook, zij had ook een flatcoated retriever en gaf met enige regelmaat goede adviezen. Op een gegeven moment kwam via haar facebook-pagina de opleiding tot kynologisch hondeninstructeur voorbij. Ik ben naar de open dag geweest en was direct enthousiast. De opleiding tot kynologisch hondeninstructeur heb ik gedurende twee jaar gevolgd. Een onderdeel van deze opleiding was het lopen van stage  bij een hondenschool. Gelukkig mocht ik dat bij het Hondeneducatie Centrum Noord-Nederland doen.

Dat is van beide kanten dusdanig goed bevallen dat ik, na het behalen van mijn kynologisch instructeur diploma, ben blijven plakken en nu met (soms iets te) veel enthousiasme en liefde de trainingen verzorg. Ik geef o.a. les bij de puppy-cursus, de jonge hond training en samen verder groep. Af en toe, help ik ook bij de andere lessen die gegeven worden, waaronder Rally-O en Hoopers.

Zie ik jou en je hond binnenkort? Lijkt me leuk.

 

Mijn CV is nog niet zo lang als dat van mijn collega’s (working on it) maar hierbij:

  • 2020 – 2022;  Opleiding Kynologisch Instructeur Annorlunda
  • Augustus 2022; Honden Instructeurs congres Annorlunda
  • Januari 2023; Bijscholing Herkennen van pijnsignalen bij honden
  • Mei 2023; Bijscholing Introductie concept-training
  • Mei 2023; Bijscholing seniorenhonden – wat hebben wij ze te bieden, Tinley Academie
  • Maart 2023; Lesdag creatief lesgeven rondom de paasdagen door Judith Lissenberg
  • Januari 2024; driedaagse bijscholing werken aan je hondenbedrijf, via Annorlunda
  • Januari 2024; EHBO bij honden
  • Februari 2024; De senior hond (en zijn voeding)