Honden en Oud & Nieuw

Voor veel honden zijn de feestdagen niet altijd een feest. Zij hebben angst voor de knallen en flitsen die het nieuwe jaar inluiden.
Veel mensen maken de fout om pas aan het eind van het jaar hierover na te denken. Belangrijk is echter dat je er tijdig over na gaat denken over hoe jij je hond kunt ondersteunen.

Vroeger werd er vaak op oudejaarsdag een pil aan de hond gegeven. Tegenwoordig zijn er echter meerdere oplossingen om goed om te gaan met de angst rond oud en nieuw.
Daarom organiseren wij een voorlichtingsavond over Honden en Vuurwerk. Tijdens deze avond geven we algemene informatie over vuurwerkangst en adviezen wat wel en juist niet te doen. Daarnaast gaan we verder in op 3 oplossingen waarmee jij je hond eventueel zou kunnen ondersteunen.

-De eerste is het inzetten van Hersenwerk bij honden. Hierover zal Jenny Schoonbeek, gevorderd begeleider hersenwerk, iets vertellen.
– Mieke Staring van Evenwicht4dieren (https://www.facebook.com/Evenwicht4dieren) hebben we uitgenodigd om uitleg te geven over Bach Bloesem therapie.
– Fysiotherapeut Josine Krijnen van Krijnen Fysiotherapie zal iets vertellen en een demo geven over hoe massage ingezet kan worden tijdens deze spannende periode.

 

 

hondenschool vries 18