Kind & Hond lessen

Kinderen zijn vaak dol op honden. Het is vaak de grote vriend in huis met wie je kunt knuffelen en spelen.

In deze serie lessen leren we kinderen hoe ze veilig met honden om kunnen gaan. Niet alleen die van jullie zelf, maar ook andere honden. We leren kinderen de taal van honden begrijpen: hoe kan ik aan de hond zien hoe hij zich voelt en wat moet/kan ik vervolgens doen. Hoe maak ik contact met een hond, waar kan ik hem het beste aaien.

Naast bovengenoemde en een aantal basisoefeningen, gaan we de kinderen trucjes aanleren en bezig met andere leuke activiteiten en spelletjes. Op een veilige manier samenwerken.

De Kind-Hond cursus is onder andere geschikt voor kinderen die:

  • Het leuk vinden om junior hondentrainer te worden.
  • De hond niet meer zo leuk vinden, omdat ze vaak ‘nee’ horen.
  • Willen dat de hond ook een keer naar hun luistert, en niet alleen naar papa of mama.
  • Soms een beetje onhandig doen met de hond, ook al is het al vaak tegen ze gezegd.
  • Het leuk vinden om meer zelf te doen met de hond.

De training Kind en Hond bestaat uit 5 lessen van 45 minuten en is geschikt voor kinderen van 8 t/m  14 jaar. We verwachten dat één van de ouders bij de les aanwezig blijft. De kinderen zijn echter degene die de oefeningen doen om op de manier te werken aan de band.

Van belang is dat jullie hond de basisoefeningen beheerst. Het is daarom gewenst dat de hond minimaal een puppycursus heeft gevolgd. Hij moet sociaal zijn naar mensen en honden, ook al is er een speeltje of voedsel aanwezig. De hond moet relaxt kunnen blijven als ze op hun beurt moeten wachten. 

NB: De cursus is niet gericht op het oplossen van gedragsproblemen (bv. nervositeit, angst of agressie). Als je hond je kind al heeft gebeten, dan helpt deze cursus niet en verwijzen we u graag door naar een gedragstherapeut.