Flyball

Is je hond gek op tennisballen? Werkt hij of zij graag voor je? Dan is flyball echt iets voor jullie!

Flyball is een sport waarbij je hond over vier hindernissen springt. Aan het einde van die vier hindernissen staat een apparaat waarin een tennisbal zit, je hond maakt een mooie draai op het apparaat, neemt de bal mee en springt terug over de vier hindernissen.

Flyball leer je door veel te trainen. Het lijkt niet moeilijk, vier hindernisjes, een tennisbal… maar niets is minder waar! Flyball is echt een conditioneringsport. Hoe vaker je het doet en dus herhaalt, hoe beter je hond het gaat snappen. Vooral het goed draaien op het apparaat vergt veel oefening. Met een goede draai zorg je ervoor dat de hond zich goed kan afzetten om zo nog sneller terug te komen. Maar nog belangrijker, je zorgt ervoor dat de hond op een veilige manier het apparaat bedient, zonder dat hij zijn lijf te zwaar belast.

Je mag beginnen met trainen als je hond een jaar is. Hij is dan volgroeid en net als bij andere sporten mag je hem dan laten springen. Flyball is geschikt voor grote en kleine honden en alle rassen.

Tijdens deze kennismakingslessen leren we jullie de onderdelen afzonderlijk aan.