Behendigheid (recreatief)

Bij behendigheid loop je met je hond een parcours waarbij je hond sprongen moet maken en tunnels en andere obstakels moet nemen. Behendigheid is echt samenwerken met je hond. Jullie vormen samen een team en jij motiveert hem om zo goed mogelijk het parcours af te ronden. Samen moeten jullie de klus klaren en dat zorgt ervoor dat jullie band (nog) verder groeit. Omdat je hond jouw commando’s moet opvolgen om het parcours goed te doorlopen, krijg je ‘dankzij’ behendigheid een beter opgevoede hond. Jij als begeleider geeft aanwijzingen door middel van je stem en door gebaren te maken. De meeste honden vinden het geweldig en zijn vaak erg gemotiveerd om de hindernissen te overwinnen.

Zoals bij iedere activiteit op onze  hondenschool, draait het bij  behendigheid om samen met je hond plezier te hebben. Op recreatief niveau kan in principe elke gezonde hond die minimaal 14 maanden oud is, met elke baas een sprong of sprongetje wagen. Hindernissen worden afgestemd op de hoogte en lichaamsbouw van de hond.

Bij ons kun je terecht voor behendigheid op recreatief niveau. Samen spelen, samen leren. Het gaat in de lessen om het aanleren van raakvlakken, het juist en veilig nemen van de verschillende hindernissen en hoe jij je hond het beste kunt begeleiden om deze hindernissen te nemen. Daarnaast zullen er kleine parcoursen worden gelopen.